donderdag 2 november 2023

Ciarán

De op dit moment over Nederland razende storm Ciarán werd al een paar dagen geleden aangekondigd. Ciarán geeft hinder, maar is niet zo gevaarlijk als de zomerse tegenpool Poly.

Door de storm kwamen er wel minder "Krasse knarren" naar IJshal De Vliet kwamen. Vanmorgen kreeg ik voor mijn vertrek op de fiets naar de Marie Diebenplaats al een afmelding via de app. Daar ik de wind grotendeels in de rug had, hoorde je mij niet klagen over Ciarán.

Met een tiental "Krasse knarren" hadden we een kleiner peloton dan afgelopen dinsdag en donderdag, maar desondanks was het door een behoorlijk grote opkomst van klanten van de Schaatsschool was het toch gezellig druk op de 250-meterbaan.
Komende maandag en dinsdag zal het aanmerkelijk stiller zijn. Dan is de ijsbaan van 8 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags gesloten voor het publiek is voor het inmeten van het automatische pilot systeem voor de Mammoth.

We reden in een kleine processie de 100 gebruikelijke rondjes.

Vandaag was er trouwens een oudgediende, die na een langdurige blessure eindelijk weer kon schaatsen. Daar er door de komst van IJshal De Vliet diverse schaatsers teruggekeerd zijn, doet mij deugd. 
Deze veteranen hadden het over de storm, die over Holland raasde. In de oude Leidse IJshal zouden met zulk weer de aluminium dakplaten op en neer klepperen. We moesten wel eens op last van de brandweer het ijs verlaten....

We hadden in deze nieuwe ijsbaan totaal geen last van de wind. Dat kon ik niet zeggen, toen ik na de koffie, thee en warme chocolademelk tegen de wind in naar huis ploeterde.

Geen opmerkingen: