vrijdag 10 november 2023

Water Music

"Water Music" is een suite van een aantal korte stukken voor orkest. Dit werk van de componist Georg Friedrich Händel werd voor het eerst uitgevoerd op 17 juli 1717 tijdens een boottocht van koning George I van Groot Brittannië.

"Water Music" of "Wassermusik" vatte de hele dag kort en bondig samen.

Het regende al toen wij zaten te ontbijten. Na het ontbijt bracht ik een klein pakketje weg naar het postkantoor. Dat deed ik hardlopend, waarna ik duurloop langs de rand van de Stevenshof maakte van in totaal ruim 5 kilometer. Het was zo'n beetje het droogste moment van de dag, maar droog was het allerminst.

Na me gedoucht te hebben fietste ik met mijn vrouw naar Wassenaar, waar ze wat boodschappen deed. Het gespetter ging gestaag over in regen en daarna in een stortbui. In de stromende regen trapten we naar de volkstuin, waar aardig wat blank stond.

Ada had nog het een en ander te doen op de tuin, ik fietste naar huis, waar de jas en de regenbroek in de hal uit konden druipen. In de huiskamer lunchte ik, waarna ik tot half 5 een rustige middag had, terwijl het buiten langdurig regende.
Ik trok mijn sportkleding aan en in de stromende regen fietste ik naar IJshal De Vliet, waar ik een stuk of 15 kinderen van de IJVL en kinderen van de buitenschoolse sport schaatsles mocht geven. Net als beide voorafgaande dagen was het thema "Muziek".

Aan alle reeds gebruikte muziekinstrumenten voegde ik de accordeon toe.


Mits het flink heen en weer schuiven van de armen goed gebeurt, is het een prima evenwichtsoefening. 

In licht gespetter had ik de mini-wintertriatlon voltooid op deze dag van "Water Music".

Geen opmerkingen: