vrijdag 3 november 2023

Na Ciarán

Vergeleken met gisteren viel de wind vandaag erg mee. 
Dat kon echter niet gezegd worden van de neerslag.
Om 6 uur werd ik wreed gestoord in dromenland. De wekker ging. Op vrijdag passen we om de week op onze kleinzoons en dan moeten we op tijd in Rotterdam zijn. Normaal gesproken had dat gelukt, ware het niet, dat het treinverkeer nogal ontregeld was.
We hadden al gezien, dat er bij Schiedam werkzaamheden aan het spoor waren, waardoor we daar van de intercity over moesten stappen op de stoptrein. Maar daar kwam bij, dat de trein van 7.04 10 minuten vertraging had, of eigenlijk nog wat meer, zodat we de reguliere trein van kwart over 7 namen.

We kwamen dus niet op tijd in Rotterdam uit, waar nog bij kwam, dat de OV-fiets, die ik pakte, een vervelende trapper had. Als je kracht zette, schoof je voet schuin weg, Na 100 meter fietsen keerde ik om om deze fiets om te ruilen. 
De oudste kleinzoon was al door zijn moeder naar school gebracht. Toen deze met de jongste thuis kwam, mocht opa meteen voor gaan lezen. De heenweg met hindernissen, zoals blank staande fietspaden, was meteen vergeten.

Aan het eind van de ochtend was het droog en onder een waterig zonnetje bezorgden we elders in de Maasstad een via Marktplaats verkocht boek. Op de terugweg zagen we een half omgewaaide boom, die dreigend boven het fietspad hing als een soort zwaard van Damocles.
Na de lunch en een uiltje knappen op de bank, haalde ik de oudste kleinzoon op van school, waarna ik vrij snel naar Rotterdam Centraal fietste. Door het verstoorde treinverkeer deed ik een uur over de rit, die normaal een half uur duurt. Vanaf Leiden Centraal fietste ik in de regen naar IJshal De Vliet. Daar werd ik geacht om kwart voor 6 schaatsles te geven voor de IJVL. Welnu, dat haalde ik.
Het was de bedoeling, dat ik de schaatsles van gisteren goeddeels zou kopiëren. Welnu, de eerste 3 oefeningen waren hetzelfde. Een substantieel deel van de groep van 15 kinderen had andere oefenstof nodig op dit moment, dus ik gooide het programma behoorlijk overhoop. 
De nadruk lag op het sturen van de schaats en in het verlengde ervan de (zijwaartse) afzet. Met ruim 3 decennia ervaring in het lesgeven van beginnende kinderen kan ik putten uit veel eerder gebruikte oefenstof. Als trainer moet je ook kunnen improviseren als dat nodig is.

Geen opmerkingen: