maandag 20 november 2023

De kruiwagen

Het was vandaag op een paar kleine buien in de ochtend na alleraardigst najaarsweer.

Tussen de buien door fietste ik droog naar IJshal De Vliet en weer terug. Ik gaf les voor de Schaatsschool en had de beginnersgroep onder mijn hoede. Het was de eerste keer, dat hij in de nieuwe ijshal schaatste en binnen 50 meter viel hij al op het ijs.

Dat beloofde wat voor de rest van de les, maar dat viel erg mee. Na wat basisoefeningen kwam de stabiliteit weer terug en aan het eind van de les schaatste de herintreder weer aardig. Het grote voordeel van individuele begeleiding. Je kunt je helemaal focussen op één klant. Koning klant.

Na thuis met mijn vrouw geluncht te hebben, gingen we daarna op het warmst van de dag naar de volkstuin.

Daar werd ik door Ada gevraagd om met een kruiwagen mest naar onze tuin te rijden. Een simpele maar nuttige taak. Na een stuk of 15 kruiwagens vol geschept te hebben om deze daarna op onze tuin te legen, dronken we nog een kop thee, voordat ik naar huis fietste.

Onderweg filosofeerde ik over kikkers in de kruiwagen, zeker in deze verkiezingstijd. Met nog 2 dagen te gaan voor de vooralsnog spannende verkiezingen voorspellen de peilingen een nek-aan-nekrace. Nu zijn peilingen altijd palingen: het loopt meestal anders dan voorspeld. 
Maar met driekwart van de kiezers, die nog geen definitieve keuze bepaald hebben, dringt heb beeld van kikkers, die uit de kruiwagen springen.

Een verrassende uitslag is nog zeer wel mogelijk. Ik zou mijn geld niet op de nu voorspelde uitkomst inzetten.

Geen opmerkingen: