dinsdag 20 februari 2024

Drukte na afloop

Vanmorgen was de tweede ochtend van het schaatsen voor kinderen in de Krokusvakantie. Met 80 kinderen was het een stuk drukker in IJshal De Vliet dan gisteren, toen de teller bij 50 stokte. Gelukkig was het aantal trainers ook groter dan gisteren, zodat alles goed behapbaar bleef.

Samen met Aad Kleijweg gaf ik les aan 23 kinderen op de funbaan. Aan de hand van de fiets voerden we een hele serie oefeningen uit. De beweging van de trappers is een uitstekend uitgangspunt voor het doorglijden. Je komt namelijk op de hak van je schaats neer en als je de druk daar houdt, kun je aardig lang doorglijden.
Na de fiets stapten we over op de racefiets. Het grote voordeel daarvan is, dat je meteen in de schaatshouding zit en tevens minder luchtweerstand hebt.

We beklommen bergen en daalden af, we maakten bochten en simuleerden een lange afdaling.
Met de gekleurde plastic noppen deden we allerlei spelletjes. Als ober heen en weer rijden met een nop als een dienblad, vervolgens met het dienblad heen en weer  van de ene hand in de andere en tenslotte met de nop op het hoofd of de helm. Nou, dat viel flink tegen. Om de haverklap moest je deze van het ijs rapen. 
We bewogen de nop om ons lichaam, gaven deze tussen de benen door en tenslotte gaven we de nop door aan de achterbuurman. Tenslotte deden we dit in een lange rij, waarna we de schaatsles afsloten met tweelingtikkertje.
Terwijl wij met de staart van het vakantieschaatsen bezig waren, zagen we groepen van 40 kinderen van Junis Kinderopvang uit Alphen aan den Rijn binnen komen. Op de funbaan was het drukker na de les dan tijdens. Later kwamen er nog meer groepen van Junis aangewandeld.

Na de thee maakte ik op de fiets nog een klein ommetje op weg naar huis. Ik begin langzamerhand op te knappen. Met nadruk op langzamerhand. Want na de lunch ontkwam ik niet aan een middagdutje op de bank....

Geen opmerkingen: