zaterdag 10 februari 2024

Rondje Stevenshof

Er zijn mensen, die denken dat ze wel heel lichtvaardig met de vrije tijd van anderen om mogen gaan. Ik zou vanmorgen om 10 uur in IJshal De Vliet een kinderpartijtje gegeven hebben. Begin januari was dit al afgesproken. Gisterenmiddag kreeg ik een mailtje, dat het feest niet doorging.
Vrijwilligers staan klaar om jouw kinderen schaatsles te geven in het weekeinde en deze kun je kennelijk zonder enige wroeging een maand aan het lijntje houden. Je moet maar durven.

Vanmorgen deed ik met mijn vrouw boodschappen bij "De Helianth". Zij reed naar haar ouders toe, ik bracht ons deel thuis, waarna ik de racefiets in orde maakte voor de wintertriatlon van 3 maart. De voorband was poreus en moest vervangen worden. Gelukkig had ik een reserveband. De eerste testrit was naar Van Vliet Fietsen in Noord-Hofland, waar ik een nieuwe reserveband kocht.

Het was lenteachtig weer onder een sluierbewolking, dus ik trok mijn nieuwe hardloopschoenen aan en liep een rondje Stevenshof van 6 kilometer. Door de verkoudheid had ik een aardige trainingsachterstand opgelopen, dus dit leek me voor vandaag lang zat.

Genietend van de bloemenzee in onze achtertuin lunchte ik, waarna ik naar de volkstuin fietste, waar ik met Ada had afgesproken om wat mest te rijden. Na een drietal kruiwagens paardenmest naar de kas op onze tuin gereden te hebben, fietste ik naar huis, waar de bezwete sportkleding in de wasmand verdween en ik al het vuil en zweet van mijn lijf spoelde.

Geen opmerkingen: