zondag 11 februari 2024

CCC Inc.

Gisterenavond zou ik met Ada naar Hoofddorp afreizen, waar we om 7 uur met Bas en Nel hadden afgesproken om een vorkje te prikken bij "Woodstone". We fietsten naar Leiden Centaal, namen de trein naar Hoofddorp en wandelden naar de afgesproken plek.

Bas en ik zouden naar "Superboomers" van CCC Inc. gaan, net als 13jaar geleden. In een ver verleden waren we op Koninginnedag in de jaren '70 naar het afscheidsconcert van CCC Inc. in Paradiso geweest als hippies onder de hippies. 
In "C", voorheen "Het Cultuurgebouw", het zoveelste voorbeeld van een herkenbare naam in iets nietszeggends, dat echter wel veel geld kost via nieuw briefpapier en dergelijke, gingen Ada en Nel naar een coverband van Kate Bush, terwijl de heren zich laafden aan de muziek van de 58 jaar geleden opgerichte voorloper van "Doe Maar".

Met veel speelplezier werd in de met 200 man goed gevulde zaal een gevarieerd muzikaal programma uitgevoerd met veelal humoristische aankondigingen.

Er werd uitgebreid verhaald over de ontstaansgeschiedenis en de beginjaren. Ernst Jansz werd door oprichter Joost Belinfante gepaaid met de woorden "Volgens mij kun jij goed wasbordspelen!"
Hij had nog nooit wasbord gespeeld, maar het ging hem heel goed af. Met vingerhoedjes om wijsvingers, middelvingers en ringvingers.

Voor wat betreft mijn kunsten op het wasbord hielden mijn vrienden bij "Schelvispekel" het zonder superlatieven....


Ook de verhuizing van CCC Inc. naar een boerderij in Neerkant in de Peel werd in geuren en kleuren verteld.

Om te zeggen dat men in dat dorp met open armen werd ontvangen, is een tikkeltje overdreven.

De hele documentaire is hier te zien.

In Duitsland dacht men, dat Jansz met zijn lange zwarte manen een Indiaan was. Men liet onze Oosterburen maar in de waan.

De oude hippies speelden en zongen nog steeds voortreffelijk.

Op een korte pauze na speelde CCC Inc. van 9 uur tot half 12 vol energie. Met het a capella gezongen "Black Girl" werd het weergaloze concert van de "Superboomers" afgesloten.

Als je de kans krijgt om naar een concert van CCC Inc. te gaan, moet je het beslist doen!

Geen opmerkingen: