woensdag 7 februari 2024

Eerste Mini-Elfstedentocht?

Vanmiddag was de laatste schaatsles van de kinderen uit Oegstgeest in IJshal De Vliet. In de Leidse IJshal sloten we de trainingen af met een Mini-Elfstedentocht. Deze traditie wilden we voortzetten.
We hadden al besloten, dat de 250-meterbaan niet gedweild hoefde te worden, zodat we meer tijd hadden om alles klaar te zetten. 
Desondanks zorgde ik ervoor, dat ik ruim van tevoren aanwezig was. Het was heerlijk fietsweer.

Het meest opvallende was, dat er nauwelijks wind was.
In IJshal De Vliet aangekomen wandelde ik naar de ijsmeesters toe om alles rond het dweilen te regelen en om de berging met de grote plastic blokken te openen.

Deze droegen we één voor één naar boven, waar ze het keerpunt op de 250-meterbaan markeerden. Met witte pylonen werd de baan in tweeën gesplitst. De buitenkant naar links schaatsend, de binnenzijde naar rechts. Het lijkt politiek Den Haag wel.

De opkomst was hoger dan verwacht. We hadden gezegd, dat de kinderen een vriendje of vriendinnetje mee mochten nemen. Dat was dusdanig vaak gebeurd, dat we te weinig stempelkaarten hadden....
Ted Onderwater en ik reden de eerste ronde van bijna 500 meter, waarna de kinderen op stempeljacht konden. Sommige kinderen zonder stempelkaart lieten de stempels op hun arm zetten.

Af en toe zorgde ik voor enige verwarring, daar ik hen over het platform liet klûnen. Maar ja, dat hoort ook bij een Elfstedentocht!







Na 3 kwartier stopten we de vermoedelijk eerste Mini-Elfstedentocht in IJshal De Vliet en hadden we tijd om de baan op tijd leeg te ruimen voor de dweilers. De schaatsers na ons hadden immers recht op een gedweilde baan. Alles lukte volgens schema.

Geen opmerkingen: