vrijdag 16 februari 2024

Pieken op het juiste moment

In de sport in het algemeen en de topsport in het bijzonder komt het aan op pieken op het juiste moment.


Bovenstaand artikel uit NRC, dat ik van een vriend kreeg doorgestuurd, is leesbaar te maken door op de afbeeldingen te klikken.

Irene Schouten haalde in Trouw de enorme vliegbewegingen aan, die het reizende schaatscircus heden ten dage met zich meebrengt. Slecht voor het milieu en de gezondheid van de sporters.
Over overbelasting gesproken: het vrouwenvoetbal kan er ook wat van getuige de vele blessures.
De klimaatopwarming piekt al heel lang.

Gisteren was de warmste 15 februari ooit gemeten.

De lichte koorts is eindelijk verdwenen, maar het sloopwerk is inmiddels gedaan. Dat ik vanmorgen 66,9 kilo woog vond ik niet erg. In een paar dagen tijd 2,3 kilo kwijtraken betekent, dat ik minder gewicht mee hoef te sjouwen. Probleem is echter, dat spieren het eerste slinken, en dat wil je als sporter nou net niet!
Wat dat aangaat piek ik absoluut niet op het juiste moment. De hele wintertriatlon kan ik op mijn buik schrijven. Volgende week geef ik iedere ochtend les en dan 's middags nog bijtrainen zit er niet in. En de laatste week nog gaan trainen heeft geen zin.


De halve wintertriatlon moet wel mogelijk zijn. Ik ga bij de organisatie het verzoek doen om mij bij de halve in te delen. Meer zit er niet in. Beter een half ei dan een lege dop.

Geen opmerkingen: