maandag 19 februari 2024

Een rustig begin

Om half 7 werd ik gewekt door de wekker. Ik had behoorlijk goed geslapen. Zodoende wist ik de uitslag van de 1500 meter in Calgary nog niet. Het vermoeden, dat Jordan Stolz ook zijn derde gouden medaille had binnengehaald, bleek te kloppen. IJVL-er Kjeld Nuis won de zilveren plak.
Ik woog mezelf en met 67,4 was het gewicht ietwat gegroeid na de 66,6 van gisteren. Ook de bloeddruk was met 107 een tikkeltje hoger dan de 100 van gisteren. In sportkleding ontbeet ik met mijn vrouw, waarna ik in droog weer naar IJshal De Vliet fietste.

Vandaag was de eerste schaatsles in het kader van het vakantieschaatsen.

Het was in dubbel opzicht een rustig begin. Net als bij de Herfstvakantie was er weinig publiciteit gegeven voor deze schaatsinstuif. In totaal kwamen we tot 50 kinderen, waarbij ik met Ellen 17 kinderen op de funbaan had.
Doordat ik gisteren pas voor het eerst weer op het ijs stond, deed ik vandaag rustig aan.

In dat opzicht was het ook een rustig begin. Als trainer bewoog ik een stuk minder dan gebruikelijk. Desondanks bracht ik de meeste kinderen de basisoefeningen bij, waarop we morgen voort kunnen borduren.
We sloten de schaatsles af met standbeeldtikkertje met een verlosser. Want of het rustig is of druk: het schaatsplezier hoort toch voorop te staan!

Geen opmerkingen: