maandag 16 oktober 2023

Een goede opkomst

Gezien het grote aantal afzeggingen, dat via de app was binnengekomen voor de vrijdagmiddagtraining van de IJVL met als reden "Herfstvakantie", was het een raadsel, hoeveel kinderen er op de eerste dag van het vakantieschaatsen in IJshal De Vliet af zouden komen.
Mijn inschatting was, dat het vergelijkbaar was met de openingsdag van de Herfstvakantie van vorig jaar in de Leidse IJshal aan de Vondellaan.

Ruim voor half 9 was ik na een frisse fietsrit als kersvers coördinator van het vakantieschaatsen aanwezig in de gloednieuwe kunstijsbaan en dat was maar goed ook, want er moest veel geregeld worden.

Doordat er meteen na de schaatslessen op de ijshockeybaan een geleidering aangelegd zou worden, die eigenlijk voor de oplevering deze zomer al klaar zouden moeten zijn, moesten we een hoek afzetten, waar de kinderen niet mochten komen. Veiligheid gaat voor alles.

Met grote plasticblokken zorgden we voor een afzetting, die na de les verplaatst moest worden, zodat het klusbedrijf ongehinderd zijn gang kon gaan.

Met de kunstschaatsers aan de ene zijde van de baan en de rekjes aan de andere kant met in het midden de beginnersgroepen. De snellere jeugd reed op de 250-meterbaan.

Onze les verliep zoals gebruikelijk speels. Voor veel kinderen was het of de eerste keer of de eerste keer dit seizoen, dat ze op de smalle ijzers stonden. 
Na afloop van de les ordende opa snel de afzetting van een derde van de ijshockeybaan, waarna hij zijn kleinzoons kennis liet maken met het fenomeen ijspret in IJshal De Vliet.
Na chocolademelk en cappuccino gedronken te hebben in de kantine, ruimde ik de plastic afzettingsblokken en rekjes met één van de ijsmeesters weg van de ijshockeybaan.
Deze blokken zullen de komende week wel vaker dienst gaan doen.

Geen opmerkingen: