dinsdag 24 oktober 2023

Herstart

Het was bewolkt maar droog, toen ik vanmorgen naar IJshal De Vliet toe fietste om te gaan schaatsen met de "Krasse knarren".


Het was een herstart voor mezelf na de Herfstvakantie, waarbij de "Krasse knarren" hun rondjes reden, terwijl ik schaatsles gaf aan kinderen. Maar in deze vorm was het weer een herstart van een herstart, want de officiële start op 10 oktober was voorafgegaan door proefschaatsen eind september.

Toen was het trouwens een stuk drukker, maar nu zijn er veel meer dagen en tijden, waarop geschaatst kan worden. Zodoende startten we vandaag met een peloton van 10 man, terwijl er ook nog kleine groepjes schaatsles kregen en er nog een vijftiental losse schaatsers rondreed. We hadden dus alle ruimte op deze mooie brede baan met goed ijs.

We reden een piramide van 4-8-12-16-20-16-12 en 8 rondjes van 250 meter. Iemand, die goed oplet, ziet dat de laatste 4 rondjes ontbreken. Dat klopt, want om half 11 moesten we van het ijs af, daar de "Mammoth" de ijsvloer betrad. Natuurlijk mochten we de laatste kilometer nog afmaken na de dweilpauze, maar daar zagen we vanaf.

Zodoende reden we geen 25 kilometer, doch "slechts" 24. Het was de enige wanklank bij deze herstart.

Geen opmerkingen: