dinsdag 10 oktober 2023

Verkenningtocht der "Krasse knarren"

Met een maximumtemperatuur van ruim 22 graden had je niet bepaald het gevoel, dat we de eerste decade van oktober achter de rug hebben.

Desondanks was deze coördinator van de "Krasse knarren" niet ontevreden over de opkomst. Met een peloton van 16 man bij de eerste training mag je niet klagen. De opkomst bij de Schaatsschool was een stuk lager.
De training had veel weg van een verkenningstocht.

Allereerst moesten we een goed verzamelpunt vinden. We kwamen uit op het midden van het rechte eind ter hoogte van het startvak.

Daarnaast moesten we bepalen, op welke manier we aande 25 kilometer zouden moeten komen. Er zijn pakweg twee mogelijkheden: 4-8-12-16-20-16-12-8 en 4 rondjes van 250 meter of de variant 5-10-15-20-20-15-10 en 5 rondjes. De eerste is de klassieke piramide, de tweede de pueblo.

Na hoofdelijke stemming kozen we vandaag voor de kwartetvariant. Donderdag komt de pueblo aan bod.

Het ijs was heel goed en kon zich zeker in het begin meten met het ijs van de baan aan de Vondellaan. Het verschil was, dat het hier lekker licht was. De baan was breed, de bochten ruim en goed ijs, wat wil een mens nog meer?
Op deze verkenningstocht moesten we ook bepalen, waar we als peloton zouden gaan schaatsen op de baan. We kwamen uit op de blauwe lijn. Degenen, die ons in willen halen, hebben zodoende voldoende ruimte om dat te kunnen doen.

Kortom, we hadden op van alles gerekend, maar tijdens onze verkenningstocht stuitten we op de "Mammoth". Om half 11 kwam één de mammoeten het ijs op. 

Daar wij daar niet tegenop gewassen zijn, verlieten we na 76 rondjes het ijs. Met de les uit deze verkenningstocht: voortaan starten de "Krasse knarren" om 9 uur.

Geen opmerkingen: