dinsdag 3 oktober 2023

Water & Vuur

Het thema van 3 oktober was dit jaar "Water & Vuur"

Na de warme oktoberavond van gisteren, was de maximumtemperatuur van vandaag nauwelijks warmer.

's Nachts merkten we aan de harde wind al, dat het weer veranderd was.

Onder een grauw wolkendek fietsten we vanmorgen na het ontbijt naar het Van der Werfpark, waar jaarlijks het koraal gehouden werd onder leiding van Wim de Ru. Het was en kwartier eerder dan gebruikelijk. Bij aankomst was het erg stil. Dit jaar was het op de Garenmarkt, zodat we het eerste lied gemist hadden. Schrale troost: we waren bepaald niet de enigen, die deze vergissing gemaakt hadden.
Na het zingen, goed getimed trouwens, begon het te regenen, dus in regenpak fietsten we naar huis.

Thuis deed ik wat klussen op de computer voor IJshal De Vliet, die zaterdag officieel geopend wordt. Samen met Gon Schiereck neem ik de coördinatie van het Vakantieschaatsen voor kinderen op me en daar de Herfstvakantie er met rasse schreven aankomt moesten er diverse mailtjes de deur uit.
Aansluitend nam ik de stofzuiger ter hand om het hele huis van stof te ontdoen.

Na de lunch vertrokken we in regenpakken naar de Witte Singel, waar we naar de optocht "Water & Vuur" keken. Af en toe regende het, soms was het droog, maar de bewolking wist van geen wijken.
Op een grote truck speelde een band liedjes, die met water en vuur te maken hadden. Toen zij bij ons in de buurt waren was het "Smoke on the water" van "Deep Purple.

Maar eerlijk is eerlijk, met de regenbuien van vandaag won Water het van Vuur.

Na thuis koffie en warme chocolademelk gedronken te hebben, fietsten we naar de volkstuin, waar het zonnetje zowaar nog even doorbrak. Het maakte de 2 uur, die we op de tuin doorbrachten een stuk aangenamer.

Geen opmerkingen: