zondag 22 oktober 2023

Feliz cumpleaños

Gisteren was onze jongste kleinzoon jarig.

Vandaag werd het gevierd. Gezien de weersverwachtingen durfden we het na de regen van vannacht en vanochtend aan om op de fiets naar Rotterdam te gaan.

We fietsten onder Hollandse luchten met af en toe een spatje regen, maar met meer zon langs de Vogelplas en de Driemanspolder naar het Bieslandse bos.

Daar stalden we de fietsen en gingen wandelen in dit af en toe drassige bos. 

Daardoor weerspiegelde de lucht mooi in de vijver, waaraan we ons brood opaten.

Op deze vrij warme oktoberdag vlogen de libellen nog steeds boven het wateroppervlak.

Ada had eerder al een ijsvogel over een sloot zien scheren, mijn oog viel op deze paddenstoelen, die als paddenstoelen de grond uit waren geschoten.

Nadat we in "De Papaver" koffie en warme chocolademelk hadden gedronken, trapten we via Delfgauw en de Ackerdijkse plassen naar Rotterdam toe. Onderweg zagen wij een verkrot huis met diverse scheuren in de muren aangeprezen worden als Ptachthuis.

Rond de klok van 3 waren we op de plek van bestemming. De tweejarige werd met zijn oudere broer als sfeermaker uiteraard toegezongen.

De ballon met "Cumpleaños feliz" kwam van Siebe en Ana, die deze met de post uit Spanje hadden toegestuurd.

Met de andere opa en oma en 2 dochters als gast hadden we een leuke middag. Eén tante zette met de oudste kleinzoon een speurtocht uit, die Ada en ik met de jarige Job naliepen. 

Intussen was het zoekboek "Naar de markt" door de tweejarige al een keer vluchtig bekeken. We konden na de speurtocht meteen aanschuiven voor de pompoensoep. Na nog gedanst te hebben met de kleinzoons fietsten we naar metrostation Melanchtonweg om naar Leidschendam-Voorburg te treinen, vanwaar we in het donker naar huis reden. We hadden vandaag  54 kilometer gereden.

Geen opmerkingen: