zondag 29 oktober 2023

Ajax in Madurodam

De Eredivisie kende vandaag een historische dag. Voor het eerst in de geschiedenis van het betaald voetbal stond Ajax op de laatste plaats door de overwinning van Volendam op Excelsior en de eigen nederlaag met 5-2 tegen PSV.

Met oud-speler Hedwiges Maduro als coach op de bank heeft het veel weg van Ajax in Madurodam.

"Lucky Ajax" is op dit moment niet zo lucky.

Zelf zit ik een tikkeltje beter in mijn vel op deze oktoberdag met een korte maar flinke onweersbui.

Tijdens de bui daalde de temperatuur behoorlijk.

Vanmorgen heb ik wat huishoudelijke klussen gedaan en voor het eerst dit seizoen mijn schaatsen geslepen. Gezien het bouwstof in IJshal De Vliet had ik eerlijk gezegd verwacht, dat ik de schaatsen vaker zou moeten slijpen. Vooral omdat je bij de schaatslessen voor kinderen best vaak remoefeningen doet en ik in de Herfstvakantie 8 schaatslessen in 6 dagen gaf.
Kortom, het ijs is goed!

Dat gold ook voor "Thialf", waar Tijmen Snel achter de verrassende Tim Prins tweede werd en Kjeld Nuis derde. Twee IJVL-ers naar de Wereldbekerwedstrijden. Er zijn ijsclubs, die het met minder moeten doen.
Eindelijk zat het Tijmen eens mee. Op het Olympisch Kwalificatietoernooi was hij keurig derde geworden op de 1500 meter, maar desondanks mocht hij door de matrix niet naar Beijing.

Bij deze feliciteer ik deze Leidse schaatser van harte. En voor alle kinderen, die schaatsles van mij krijgen: desondanks kun je nog een heel eind komen!

Geen opmerkingen: