zaterdag 28 oktober 2023

Herfstige Horsten

Vergeleken met de afgelopen week en wat er de komende week voor neerslag is voorspeld, viel de regen vandaag erg mee. 

Het kwam mooi uit, dat het om 12 uur droog was. Op het middaguur had ik afgesproken om met Hans Boers te gaan lopen in "De Horsten", het koninklijk landgoed, waar Willem-Alexander een aantal jaren geleden nog met zij gezin woonde.

Nu de Tweede Kamer besloten heeft, dat de koning ook belasting moet gaan betalen, kan Willem-Alexander zijn borst natmaken, want de Belastingdienst heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op het vermorzelen van mensen, die een foute aangifte doen.  En daar op het vlak van aanvoelen, wat wel en niet kan, het koninklijke paar niet bepaald uitblinken, vrees ik met grote vreze voor Willem-Alexander en Maxima, want heel het volk kijk mee....

Ze zullen God op hun blote knieën danken, als ze zonder kleerscheuren door dit jaarlijkse examen heen komen.

Daar hadden Hans en ik geen last van. Wij genoten bij de loop van 8 kilometer van de vele herfsttinten in dit prachtige bos.

Een waterig zonnetje scheen af en toe door het bladerdek van de vele oude bomen. Desondanks waren er weinig wandelaars in de herfstige Horsten.

Op sommige plekken kon je duidelijk zien, dat oktober een kletsnatte maand is geweest met in onze omgeving tweemaal de normale maandhoeveelheid neerslag.

Toen ik via de Velostrada naar huis fietste, begon het een beetje te spetteren. Hans en ik hadden op het juiste moment gelopen. En daar draait het om in de sport: pieken op het juiste moment!

Geen opmerkingen: