zaterdag 21 oktober 2023

Vogelplasloop

Het was vandaag behoorlijk zacht weer voor de tijd van het jaar.

Maar ja, daar is eigenlijk al twee maanden achtereen sprake van.

Tot nu toe is er niet zoveel regen naar beneden gekomen, maar dar zal de komende uren wel verandering in komen.
Vanmorgen was er een kleine bui, toen ik naar "De Helianth" fietste voor de wekelijkse broodbestelling van mijn schoonouders en onszelf, maar de rest van de ochtend en de eerste helft van de middag was het droog.

Na thuis met Ada koffie en thee gedronken te hebben, fietsten we samen naar haar ouders, waar we planten, die lang buiten hadden gestaan, naar de zolder brachten. Toen deze klus geklaard was, trok ik mijn hardloopschoenen aan en begon ik aan een duurloop van een kilometer of 8. 
Via stille paden liep ik naar de Vogelplas, waar afgelopen jaar middels baggerwerkzaamheden allerlei veranderingen zijn aangebracht. Vanmiddag zag het er zo uit.

Voor de schaatsers onder ons: de noordzijde, langs de Kniplaan, is ondieper geworden, dus daar kun je eerder schaatsen.

Aan de zuidzijde, richting Leidschendam, is het juist dieper geworden. Hoeveel dieper? Geen idee. Daar zal het ijs dus langer onbetrouwbaar zijn. Hou daar rekening mee!!!
Op de terugweg zag ik deze paddenstoelen langs de Kniplaan staan.

Vlak bij mijn ouders kwam ik Jaap Kroes tegen. Met hem praatte ik een minuut of 5. Daarna liep ik verder naar mijn schoonouders, waar ik mijn jas aantrok en naar huis fietste voor een douche om het zweet van mijn huid te spoelen.
Waar de bloeddruk 's ochtends 129 om 77 was, was deze na 8 kilometer hardlopen 109 om 61. Meten is weten, maar je moet wel beseffen, dat het wel momentopnamen zijn. 

Geen opmerkingen: