maandag 26 februari 2024

Beatlesmuseum

Gisteren hadden we met een groep vrienden afgesproken om naar het Beatlesmuseum in Alkmaar te gaan. Om 12 uur pakten Ada en ik onze fietsen en trapten naar Leiden Centraal, waar we om 12.38 de vertraagde trein naar Amsterdam-Sloterdijk namen. Daar stapten we over op de trein naar Alkmaar.
Bij het station zagen we een hoop jongeren in zwarte jasjes en hoodies bij een café staan, waar ze zich alvast indronken voor AZ-Ajax. Wij wandelden er met een flinke boog omheen op weg naar het Beatlesmuseum, waar we om 2 uur de eersten waren. De anderen kwamen er net aan.
Er was een overvloed aan informatie over de beginjaren van "The Beatles". Onze aandacht ging vooral uit naar het optreden in "Treslong" in Hillegom.







Het optreden in "Treslong" wordt wel het vergeten concert van "The Beatles" genoemd. Het leuke is, dat we met "Schelvispekel" tweemaal in "Treslong" hebben opgetreden. We traden dus letterlijk in de voetsporen van "The Fab Four".

Dit deden we beide keren ter gelegenheid van een bruiloft.
En eerlijk is eerlijk. "The Beatles" waren veel muzikaler en veel baanbrekender dan wij.


De meest besproken lp-hoes uit de muziekgeschiedenis kreeg ook veel aandacht.



Ook was er veel aandacht voor de complottheorie avant la lettre, waarin Paul McCartney dood werd verklaard.

Wij hadden gisteren een genoeglijke middag in Alkmaar, hetgeen van Ajax niet gezegd kon worden.
Voordat we op de Kaasmarkt wat gingen drinken en bij "Bregje" een vorkje prikten, wandelden we uiteraard over de befaamde zebra van Abbey Road.

Geen opmerkingen: