woensdag 28 februari 2024

Een behoorlijk trainingsblok

Vandaag heb ik weer een behoorlijk trainingsblok afgewerkt. Het begon vanmorgen met het doen van diverse boodschappen op de Boerenmarkt en in de mooie Leidse binnenstad. Daarna fietste ik door naar Leiderdorp, waar ik glazen honingpotten naar een imker bracht.

Op de terugweg maakte ik een ommetje op deze frisse woensdagmorgen.
Ik reed via de Munnikenpolder, waar we in het zomerseizoen de gezamenlijke droogtraining van IJVL en VIJL afwerken.

Via Zoeterwoude-Rijndijk trapte ik naar de Vliet, waar ik over de Oostvlietweg tot Voorschoten reed. Langs de rand van de Stevenshof reed ik naar huis toe, waar ik met Ada lunchte na de was weggeruimd te hebben. Daarna trok ik mijn schaatskleding aan, daar ik om half 3 een kinderpartijtje zou leiden bij IJshal De Vliet. Het was een leuke les, waarbij de kinderen de beginselen van het schaatsen snel oppikten.
Ik fietste naar huis toe, waar ik mijn fiets stalde en liep via de Rijndijk en het park van "Ter Wadding" naar de oude school van mijn vrouw, waar ik haar oude fiets ophaalde, waarmee ik naar huis reed. Met 45 kilometer fietsen, 4 kilometer hardlopen en een paar kilometer schaatsen was het een aardig trainingsblok.

Als je het totaal vanaf maandagmorgen optelt kom ik op 10 kilometer hardlopen, 35 kilometer schaatsen en 125 kilometer fietsen. Een stevig trainingsblok. Niet bepaald een ideale voorbereiding op de Halve Wintertriatlon van aanstaande zondag, want daarvoor had ik nu gas terug moeten nemen.
Maar het is wel een aardig duurblok met het oog op de Bert Grotenhuis Bokaal in Haarlem op 15 maart.

De trainingsachterstand wil ik wegwerken met een behoorlijk trainingsblok. Een 200 kilometer schaatsen doe je niet zomaar....


Geen opmerkingen: