zondag 18 februari 2024

Het krakkemikkige kinderpartijtje

Na dinsdag voor het laatst gefietst en geschaatst te hebben, ben ik de rest van de week binnenshuis gebleven. De enige uitjes betroffen het uitschudden van het tafelkleed in de achtertuin.
De eerste dagen at ik weinig. Ik had geen trek. En een vijftal dagen met weinig activiteit zorgde ervoor, dat de spieren slonken. Vanmorgen woog ik me en kwam uit op 66,6 kilo, 3 kilo lichter dan vorige week zondag.

De bloeddruk was inmiddels flink gedaald. Deze was 100 om 65.
In politiek Den Haag ligt deze een stuk hoger. Tom Janssen verbeeldde de vastgelopen formatie in cartoons voortreffelijk.


Nu klagen we in ons kleine kikkerlandje graag. Maar wees blij, dat onze politiek stroperig is! 

Ik trok mijn sportkleding aan, ontbeet met mijn vrouw en in de regen, die de hele dag naar beneden zou komen, fietste ik naar IJshal De Vliet.

Ondanks de hoge temperatuur voor de tijd van het jaar, dat ik me dik ingepakt.

Als een krakkemikkig oud mannetje fietste ik langzaam. Ik ben 68 en voor het eerst voelde ik me ook echt 68.

Als een verzopen kat kwam ik bij de IJshal aan, waar in de hal een grote groep schaatsvrienden van de IJVL en de "Krasse knarren" zat.
De groep van het kinderpartijtje kwam ook net binnen. Ik liep via de ruimte van de ijsmeesters, waar ik foto's maakte van het ontwerp van de Elfdorpentocht, die Ruud Vermeulen en Jan van Rijn hadden gemaakt.



Ik wandelde naar de funbaan, waar de 7 kinderen van het partijtje al aan het inrijden waren. Het was echter dusdanig druk, dat we naar de 250-meterbaan uitweken. Daar werkten we een half uur aan de basishouding en waren we net begonnen aan de zijwaartse afzet, toen we van het ijs af moesten voor de dweilpauze. 
Op het platform deden we een korte droogtraining, De nadruk lag daarbij op het boven het nieuwe standbeen komen na een zijwaartse afzet. Op het ijs konden de kinderen dit daarna meteen in de praktijk brengen. De kinderen reden daarna beter dan voor de pauze. We sloten af met een wedstrijdje over 250 meter.
De kinderen hadden genoten en gingen patat eten. Ik hulde mij in mijn regenkleding, want het regende nog steeds.

Het krakkemikkige kinderpartijtje had me goed gedaan. En dat was hard nodig, want morgen begint het vakantieschaatsen in de Krokusvakantie.

Geen opmerkingen: