vrijdag 9 februari 2024

Licht

Na de training van de "Krasse knarren" in IJshal De Vliet gisterenmorgen fietste ik langs Van Vliet Fietsen in Noord-Hofland. Mijn koplamp had een paar weken geleden nieuwe batterijen gekregen en deze scheen helder tot het moment, dat ik over een hobbel reed. Dan veranderde het licht in een nauwelijks zichtbaar lichtpuntje. Een volgende hobbel kon het heldere licht soms weer tevoorschijn brengen.

Inmiddels was het begonnen met regenen en het zou tot middernacht niet meer droog worden. Daar ik wist, dat ik 's avonds een stuk in het donker moest fietsen, leek het me veiliger om met goed licht te rijden.

De koplamp werd vervangen door een goed werkend licht. Dat scheelde 's avonds op de niet verlichte plekken een heleboel. Ervoor had ik nog schaatsles gegeven in IJshal De Vliet voor de kinderen van de IJVL. Het was voor mijn doen een serieuze les met wat Steigerungen en herhalingsoefeningen van de eerste 3 maanden. Sommige oefeningen zakken toch een beetje weg. En als je technisch goed schaatst, dan schaats je licht....

Geen opmerkingen: