zaterdag 24 februari 2024

Kinderpartijtjeloop

Hoe het vandaag precies zou lopen, wist ik vanmorgen nog niet. Het enige vaste punt in de agenda was het kinderpartijtje, dat ik om 2 uur vanmiddag zou geven in IJshal De Vliet. Daar omheen moest ik alles plannen.
Mijn vrouw vertrok vanmorgen naar de volkstuin. Dit is de tijd van het jaar, waarop er op de tuin een hoop te doen is,

Ik deed de boodschappen voor mijn schoonouders en onszelf bij "De Helianth". Het deel van Ada's ouders bracht ik uiteraard naar hen toe.
Nu wilde ik vandaag eindelijk weer eens gaan hardlopen. Het moment waarop ik dat zou gaan doen, liet ik een beetje van het weer afhangen. Er waren wat buien voorspeld, dus die wilde ik graag mislopen.
Om half 12 was het droog en met temperaturen van een graad of 7 was het goed hardloopweer.
Ik trok mijn hardloopschoenen aan en liep van huis uit een rondje Stevenshof van 6 kilometer. Het plan was 5 kilometer met het oog op de halve Wintertriatlon van volgende week zondag. Het was 2 weken geleden, dat ik voor het laatst gelopen had. Het ging soepeler dan gedacht.
Ik lunchte en in regenpak gehuld fietste ik naar IJshal De Vliet, waar ik op tijd was voor het kinderpartijtje. Daar het op de funbaan heel druk was en de meeste kinderen al eens eerder geschaatst hadden, weken we uit naar de 250-meterbaan. 
Op zich duurde het even, voor het partijtje op gang was. Halverwege kwam een jongen hard op zijn knie terecht. 


De aandacht ging daarna grotendeels naar de gekneusde knie. De ijsmeesters haalden coolpacks. Van lesgeven kwam niet meer zo veel terecht.

Geen opmerkingen: