donderdag 13 december 2012

Kouwe drukte

Het had gevroren vannacht. De sloten rond ons huis waren bedekt met een vliesje ijs. Of het door het koude weer kwam, of omdat men wat gewicht kwijt wilde raken, dat er rond Sinterklaas was aangekomen, het was behoorlijk druk in de Leidse IJshal.
Frans van Rijn en Pol Casparij waren voor het eerst dit seizoen op deze 200-meterbaan te bewonderen.
We reden met een peloton van ruim 20 man, terwijl er ook nog diverse groepjes en individuele schaatsers "los" rondreden. Het was kortom gezellig druk, maar gezien de buitentemperaturen spreek ik liever van kouwe drukte.
Eén van de krasse knarren ging onderuit bij het uitkomen van de bocht en merkte, dat de boarding niet echt meegeeft. De donderdagochtendtraining zat er daarna helaas voor hem op.
We reden vandaag de gewone piramide, opklimmend van 5 tot 25 rondjes en met stappen 5 5 weer teruglopend naar 5. Het tempo lag behoorlijk hoog. De kriebels van het natuurijs werkte kennelijk stimulerend, al zullen we vermoedelijk tot 2013 moeten wachten voor we daarop kunnen schaatsen. De komende week gaat de temperatuur richting 10 graden en de eerste mogelijke weersverandering ten goede laat waarschijnlijk tot Kerstmis op zich wachten.

Voor de deelnemers aan de 1000 rondjes van Leiden zorgt dit er voor, dat ze zich niet in hoeven te houden. Het lichaam krijgt voldoende tijd om te herstellen voor er sprake is van buitenijs. Want eerlijk is eerlijk, daar trainen we het hele jaar voor: DIE kouwe drukte!!!

Geen opmerkingen: