maandag 3 december 2012

Surprise in de feestmaand


December staat bekend als feestmaand. En in de week van het Sinterklaasfeest worden de schaatsers van de Leidse IJshal aangenaam verrast door een niet verwachte surprise.

Op de site van het Leidsch Dagblad stond dit te lezen onder de kop PvdA en VVD willen ijshal Leiden redden
LEIDEN - De gemeente Leiden moet de hele 4 miljoen euro kostende renovatie van de ijshal aan de Vondellaan betalen en er bovendien jaarlijks een kwart miljoen geld in steken. Dat vinden PvdA en VVD, die dat denken te bekostigen door te bezuinigen op het Sportbedrijf.
Sportwethouder Frank de Wit (D66) heeft 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de ijshal. De stichting die de hal huurt en uitbaat moet de resterende 2,5 miljoen euro zien te vinden bij sponsors, fondsen en regiogemeenten.
Onbegonnen werk, menen PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer (oppositie) en VVD-raadslid Juliƫtte Gilissen (coalitie). De gemeente lobbyde zelf jarenlang bij de buurgemeenten voor een bijdrage aan ijshalrenovatie of -nieuwbouw en dat heeft nooit iets opgeleverd. Gilissen en Keereweer denken niet dat een ander resultaat te verwachten is als Leiden het overlaat aan een groep vrijwilligers in tijden dat alle gemeentes fors aan het bezuinigen zijn.
De twee partijen hebben hun voorstel nog niet af, maar de steun ervoor groeit nu al. Ook de collegepartij SP heeft er inmiddels voor getekend.

In de gemeenteraad hebben deze 3 partijen 16 van de 39 zetels. Er zijn nog 4 zetels nodig voor de meerderheid in de gemeenteraad van Leiden. Gezien de verkiezingsprogramma's van de in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen en het stemgedrag in het verleden mag dit geen probleem zijn.

De derde editie van de 1000 rondjes van Leiden gaat nog feestelijker worden dan de vorige twee keer.

En wie weet werkt Koning /winter ook nog mee om voor schaatsers de feestvreugde compleet te maken.
Als deze weerkaart uitkomt, kunnen we weer op de Vogelplas terecht.

Geen opmerkingen: