vrijdag 14 december 2012

Gemoedsrust

Voor een zwaar sportevenement is het belangrijk om zoveel mogelijk rust te nemen. Dat was ik ook van plan, maar daar ik gisterenavond onverwachts naar de commissievergadering ben geweest, waarin de renovatie van de Leidse IJshal werd besproken, ging ik om kwart over 12 op de fiets naar huis. Na jaren van lobbyen is het uiteindelijk gelukt en kunnen we nog jaren schaatsen op de kweekvijver van veel schaatstalent.
Om half 1 was ik thuis, at nog wat, poetste mijn tanden en kroop stilletjes naast mijn vrouw, die heerlijk lag te slapen. Bij mij kwam, ondanks de opwinding, de slaap redelijk snel.
Om een uur of 5 was ik al weer wakker. Ik was meteen helder en dan ga ik malen over allerlei dingen en hoe ik die aan zou gaan pakken. Niet bepaald de nachtrust, die je wilt hebben. Ik lampte me maar vast aan de wijsheid van mijn moeder: "Als je niet slaapt, dan rust je toch!"
Vanmiddag fietste ik in de stromende regen naar de IJshal, waar ik 2 uur schaatsles mocht geven. Eerst een uur voor de buitenschoolse sport, de laatste van 2012 alweer. Aansluitend was er een uur voor kinderen van de IJVL, met 3 kinderen, die een proefles kwamen nemen.
Na het eten sleep ik mijn kluunschaatsen nog even met het oog op de 1000 rondjes van Leiden van aanstaande zondag.

Het werd al met al later, dan ik gepland had om naar bed te gaan. De nachtrust blijft dus wat achter, maar met de gemoedsrust gaat het uitstekend!

Geen opmerkingen: