vrijdag 27 februari 2015

Bemoste duinen

In eerste instantie zouden mijn vrouw en ik morgen de compost op de volkstuin gaan verdelen, maar daar de weersvoorspelling voor vandaag goed, terwijl voor morgenmiddag regen voorspeld is. We spraken dus af, dat we vandaag naar de tuin zouden gaan.
Om kwart over 1 stapte ik op mijn werk op de fiets en fietste ik in het zonnetje naar Wassenaar toe. Anders dan gebruikelijk zagen de duinen er groen uit. Mosgroen om precies te zijn. Na de kletsnatte wintermaanden met de totaal verregende dag van gisteren als passend slotakkoord van deze meteorologische winter, fietste ik door bemoste duinen.

Helaas waren ze niet berijpt. Maar ja, dat is met temperaturen van een graad of 7 ook lastig. Met de zon aan de hemel en de wind schuin in de rug was het een aangename fietstocht. Vlak voor Wassenaar kwam ik Wierd Wagenmakers tegen. Uiteraard praatte ik even met deze Friese doordouwer.

Bij de tuin aangekomen at ik nog een paar boterhammen, voor ik anderhalf uur aan het spitten was in de twee composthopen, die ik met emmers over de volkstuin verdeelde. Iedere boer en tuinder, dat de oogst mede afhankelijk is van de voedingsstoffen, die de groenten op kunnen nemen.

Bijzonder waren de paddenstoelen, die groeide op een van de composthopen. Wie weet, welke paddenstoelen het zijn, mag zich bij mij melden.


Geen opmerkingen: