zaterdag 28 februari 2015

Blauwe schoenen

Eén van de klassiekers uit de Rock & Roll is "Blue Suede Shoes" van Elvis Presley.

Sinds vandaag beschik ik ook over blauwe schoenen. Ze zijn echter niet van suede. Het zijn dan ook hardloopschoenen.
Ik had met Hans Boers om 11 uur afgesproken bij café "Cronesteyn". We kwamen er tegelijkertijd aan. Terwijl ik mijn fiets vastzette aan een fietsenrek langs het water, kwam Leen van der Niet langsgereden op zijn racefiets. Uiteraard praatte ik even met deze "Krasse knar".
Met Hans liep ik langs de Vliet naar de spoorbrug en vandaar naar de Sint-Jorissteeg, waar we de Hardloopwinkel betraden.

Toen we binnenkwamen, waren we de enige klanten, een minuut of 5 later waren 5 klanten bezig om hardloopschoenen te passen. Hans paste een drietal paar schoenen en koos uiteindelijk na diverse loopjes in de stegen achter de sportwinkel voor Asics.
Zelf begon ik met het model Brooks, dat ik al een paar jaar gedragen heb. Mijn keuze werd bevestigd na een paar schoenen van andere merken geprobeerd te hebben. Met de nieuwe Brooks aan de voeten liepen we terug naar "Cronesteyn", waar vandaan we met Jaap de Gorter een rondje Zoeterwoude liepen over landelijke paden.

Via de Oostvlietweg liepen we in marathontempo naar "'t Vogelhoff". Over een met schapenkeutels bezaaid fietspad gingen we naar de fietstunnel onder de A4, waarna we de oude route van de marathon van Leiden liepen tot we weer terug waren bij café "Cronesteyn".
Bij garage Versteegen zei Jaap: "Je zou niet zeggen, dat het 7 graden is."
Nog voor ik goed en wel op het oplichtende rode cijfer gekeken had, verbeterde Jaap zich al op deze winderige doch droge dag: "Oh nee. Ik zie het al. Het is 7 cent korting op een liter benzine."

Maar Jaap had gelijk. Het voelde niet bepaald aan alsof het 7 graden was. Deze normaal gesproken best geklede atleet van Leiden droeg slechts 1 laagje, waar de harde wind makkelijk doorheen blies.
Vanaf "Cronesteyn" fietste ik langs de Oostvlietweg en de ijsbaan van Voorschoten weer op huis aan, waar ik mijn lunch nam, twee paar schaatsen sleep en met een warme douche al het zweet van mijn lijf spoelde.

Geen opmerkingen: