vrijdag 13 februari 2015

Vaardigheidspaspoort

Vorige week was ik door Hans Post op het verkeerde been gezet omtrent het diplomaschaatsen. Ik had begrepen, dat de IJVL nog een voorraadje oude schaatsdiploma's had, die op moesten. Derhalve oefende ik met alle kinderen de start- en remproef en de slalom. Oefeningen, waar niks mis mee is trouwens.
Een dag later ontving ik een mailtje van de penningmeester, waarin stond, dat het ging om het schaatspaspoort.

Het KNSB Vaardigheidspaspoort is totaal anders van opzet en ziet er heel anders uit.

Alle oefeningen voor het paspoort zijn te zien in dit filmpje.

Na 's middags mijn schaatsen geslepen te hebben, fietste ik om 5 uur over flink gepekelde fietspaden, alsof er een flinke lading sneeuw verwacht werd, naar de Vondellaan.

In de Leidse IJshal kregen we versterking van Marion Poldervaart en Margreet Hetebrij, die samen met Hans de examencommissie vormden, terwijl Paula van Hoek de gevorderde groep voor haar rekening nam.
Vanuit de beginnersgroep gingen telkens 2 kinderen naar het middendeel van de binnenbaan om hun schaatsproeven af te leggen. Hierdoor werd het een rommelige les. Maar goed, dat is het bij mij wel vaker. Met de rest van de groep trainde ik in een iets andere vorm de gevraagde oefeningen, zodat de kinderen goed beslagen ten ijs kwamen.
Na het standbeeldtikkertje fietste ik weer op huis aan, waar ik net op tijd was voor de fenomenale 1500 meter van de Rus Denis Joeskov. Zijn 1.43.36 in het "oude" Thialf is een wereldrecord laaglandbanen.

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat Joeskov is geslaagd voor zijn Vaardigheidspaspoort.

Geen opmerkingen: