zondag 8 februari 2015

Een gouden paar


Leo en Joke waren op 27 januari 50 jaar getrouwd. Vandaag werd dit gouden huwelijksfeest gevierd in Burgerveen bij Rozen & Radijs.

10 jaar geleden was ik afwezig bij hun 40-jarig huwelijksfeest. Ik had toen wel een geldige reden: ik reed op dat moment mijn rondjes op de Weissensee.

Via de mooie Leidse binnenstad trapten Ada en ik tegen de vrij krachtige noordenwind in via Oud-Ade, Rijpwetering en Nieuwe Wetering naar de Ringvaart. Hier kwamen vrij veel wielrenners ons met flinke vaart tegemoet gereden. Met de wind in de rug is een rondje Haarlemmermeer erg prettig.

Het was al behoorlijk druk in de rozentuin, toen we daar binnenkwamen om het gouden paar te feliciteren. Het was erg gezellig, waarbij we nog een paar familieleden persoonlijk konden feliciteren.

Afgelopen zomer hebben we tijdens de fietsvakantie naar Praag een nacht gelogeerd bij Ard en Vera, die toen een half jaar in verwachting was van de tweeling Jannes en Joris.

Voor Mattis hadden we toen een boek van Boer Boris meegenomen. Nu werd deze "grote broer" nu blij gemaakt met het vervolg: "Boer Boris gaat naar zee".

Het was een beetje een stoelendans. De ene keer praatte je aan de ene tafel met een paar familieleden, een half uurtje later zat je een tafel verderop met een paar anderen bij te kletsen. Het eten en drinken was prima verzorgd, zodat wij om half 9 goed gelaafd afscheid namen van het gouden paar en hun kwartet.

Met de wind in de rug fietsten we in het donker van Burgerveen naar Leiden terug, waar we 23 kilometer verder arriveerden.

Geen opmerkingen: