maandag 23 februari 2015

Vastentijd

Op de jaarkalender gaat het carnaval altijd vooraf aan de vastentijd. Daar wij niet in het zuiden des lands woonachtig zijn, ging het carnaval vrij geruisloos aan ons voorbij. Het Leidse carnaval valt immers ieder jaar op 2 en 3 oktober.
Gisteren heb ik echter wel meegedaan aan de vastentijd. Geheel onbedoeld, maar toch.

Na de toiletten schoongemaakt te hebben, dekte ik de tafel. Bij het snijden van het brood had ik het gevoel, dat ik over moest geven. Ik rende naar de dichtstbijzijnde w.c., maar het kwam niet.

Het leek mij echter niet verstandig om wat te eten of te drinken. Ik ging op de bank liggen, waar ik driekwart van de dag zou verblijven. De zondag werd dus een echte rustdag voor me.
Pas om 4 uur nam ik de eerste van de in totaal 5 beschuiten met honing. Behalve 2 koppen pompoensoep heb ik verder niets gegeten. Het resultaat mocht er zijn: in 1 dag was ik 1 kilo lichter geworden.

Waar ik gisterenavond twijfels had of ik vanmorgen wel schaatsles kon geven in de Leidse IJshal. Het is Krokusvakantie en er was weer de traditionele instuif voor kinderen. Nog een beetje slap stapte ik op de fiets naar de Vondellaan, maar al snel voelde ik, dat het wel goed zat.
Het was wat minder druk dan tijdens de Kerstvakantie, maar met 100 kinderen was er toch nog sprake van een redelijke opkomst. Met Jacob gaf ik les aan een groepje van 8 kinderen, waarbij de grote mikadostokken een belangrijke rol speelden: aan de stok rijden, skiƫn, onder de stokken door schaatsen, slalommen met een ijshockeystick in de hand, het in de Kerstvakantie geleerde harmonicarijden en natuurlijk gewoon als estafettestokje.

Daarnaast deden we nog wat technische oefeningen rond diep zitten, druk achter op de schaatsen zetten en zijwaarts afzetten. Toch nog serieus. Heel eventjes dan....

De schaatsles werd afgesloten met standbeeldtikkertje, waarna ik in de kantine van de IJshal met Marion Poldervaart en Marjolein Donkerbroek bijkletste onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom. De vastentijd moet immers niet te serieus worden.

Geen opmerkingen: