vrijdag 20 februari 2015

"Heb jij nog een paar kinderen voor me?"


In Israël heeft het gesneeuwd, hier zitten we met de terugkeer van grauw herfstweer in plaats van dit soort fraaie vergezichten.

Het heeft zo'n beetje de hele dag geregend. Als het even droog geweest is, dan heb ik dat gemist. De 4 keer, dat ik op de fiets stapte, moest ik mijn regenkleding aantrekken. Dus ook op het fietstochtje naar de Leidse IJshal ontkwam ik er niet aan.
Daar was weer een rommelige schaatsles, want net als vorige week werd de helft van de kinderen van mijn trainingsgroep beoordeeld op hun schaatsvaardigheid.
Zo kon het gebeuren, dat een van de "examinatoren" aan mij vroeg: "Heb jij nog een paar kinderen voor me?"

Net alsof we op een kinderruilbeurs terecht gekomen waren....

Ondanks dat we al aan het eind van het schaatsseizoen aangekomen zijn, waren er 2 nieuwe kinderen, die een proefles kwamen nemen bij de IJVL. Maar geheel onbeslagen kwam dit paar kinderen niet ten ijs. De een had meegedaan aan de cursus van de buitenschoolse sport, de tweede had in de schoolvakanties een achttal schaatslessen genomen. Komende week mogen we trouwens weer!
De schaatsles sloten we uiteraard af met tikkertje. Bij het weggaan kregen de kinderen uit mijn groep hun vaardigheidspaspoort en een bandje in de kleur van het behaalde niveau.

Geen opmerkingen: