zaterdag 28 februari 2015

Elfdorpentocht

Gisteren was de voorlaatste schaatsles van de IJVL van het seizoen 2014-2015. Van een aantal kinderen wist ik al, dat ze niet zouden komen vanwege de Krokusvakantie, maar de opkomst was vrij magertjes te noemen. Op de binnenbaan van de Leidse IJshal reden 12 kinderen rond. Een flink aantal van hen moest hun schaatsvaardigheidsproef nog afleggen onder toeziend oog van Hans Post, Marion Poldervaart en Margreet Hetebrij.
Gon Schiereck en ik voegden de twee groepen samen, zodat we met zijn tweetjes toch nog een groep van 8 kinderen hadden, die we souplesse-oefeningen en wat technische oefeningen gaven en met het oog op de clubwedstrijden een paar keer lieten starten. Aan het slot was er nog een Coopertest over 4 minuten.
Het werd dus een rommelige les, doordat telkens wat kinderen "op proef" moesten komen. Zelfs het tikkertje aan het slot van de schaatsles schoot er een beetje bij in en dat wil wat zeggen!
Bij het uittrekken van de schaatsen kwam ik Ruud Vermeulen tegen. Hij vertelde, dat de Elfdorpentocht in de Leidse IJshal een groot succes was geweest. Er hadden 130 kinderen meegedaan aan deze indoor-toertocht.

De kinderen moesten zelfs door de sneeuw kl√Ľnen!

Wanneer mogen we dat weer eens een keer op natuurijs?

Geen opmerkingen: