dinsdag 17 februari 2015

De Limburgse Abraham


Bij zijn huis tref je geen van bovenstaande versierselen aan, maar toch is het Limburgse IJVL-lid Jos Drabbels 50 jaar geworden. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen is een compleet raadsel, maar om je geboorte zo te kunnen plannen, dat de dag, waarop je Abraham ziet precies op carnaval valt, dat valt toch wel onder de categorie: "Regeren is vooruitzien".

En die kunst verstaat deze sympathieke alleskunner als geen ander. In 1996 werd hij lotend lid van de Elfstedenvereniging, hij werd in december ingeloot en op 4 januari 1997 reed hij de Tocht der Tochten uit.
Op 11 februari 2012 gingen we met een groep schaatsvrienden de Elfstedentocht schaatsen. Het weer was prima, maar dat kon niet gezegd worden van de ijskwaliteit. Vooral het laatste stuk vanaf Bartlehiem was in het donker erbarmelijk. Iedereen is die dag wel een keer gevallen, behalve Jos.

Die scherpe blik met oog voor details zie je terug in de prachtige foto's, die hij weet te maken.


Graag hadden zijn trainingsmaten de 50e verjaardag luister bijgezet met een herhaling van deze gezegende dag, maar de weergoden wensten niet mee te werken.

Zijn favoriete groep is het eveneens uit Noord-Limburg afkomstige "Rowwen Heze".

Nu kan ik wel verder gaan met de loftrompet steken, maar ik doe Jos veel meer plezier met een welgemeend "Proost!"

Geen opmerkingen: