maandag 9 februari 2015

Verzilveren

In de sport gaat het erom, dat je de kansen benut. Soms zijn het kleine kansjes, soms niet te missen kansen. Bij het voetballen is de penaltydrama voor Oranje een schoolvoorbeeld, hoe het niet moet.

Maar er zijn meer manieren om de kansen niet te benutten. Denk daarbij aan Sven Kramer, die 8 jaar lang bijna iedere 10 kilometer won, maar zowel in Vancouver als in Sotsji misgreep.

Maar hij is dan wel de meest gelauwerde Nederlandse schaatser, dus Sven heeft kansen genoeg verzilverd. Dat geldt nog niet voor IJVL-lid Kjeld Nuis, een van de vele talenten, die afkomstig zijn van de Leidse IJshal.
Op het beslissende moment gaat het vaak net mis voor Kjeld, die toch alweer een jaar of 5 meedraait in de wereldtop. Je wint niet zomaar wereldbekerwedstrijden en je rijdt niet zomaar een wereldrecord laaglandbanen. Dan ben je in potentie gewoon de beste schaatser op de kilometer ter wereld. Je moet het alleen op het juiste moment laten zien!
Een week voor het Wereldkampioenschap afstanden heeft Kjeld laten zien, dat hij in topvorm is. Hij won niet voor niets tweemaal op rij de 1000 meter, ook al was het de tweede keer zeer nipt.

Hopelijk weet Kjeld komend weekeinde in Thialf wel de kans te verzilveren.

Geen opmerkingen: