zaterdag 20 augustus 2016

Ringvaartdijk

Het wisselvallige weer van deze zomer kwam gisteren goed tot uiting. Terwijl een dag ervoor nog fraai zomerweer was aangekondigd, was het 's morgens al bewolkt. Het was wel warm en dat zou het de hele dag blijven.

Toen wij 's middags om kwart voor 5 richting Hillegom fietsten, miezerde het. Doordat het nog steeds warm was, reden we zonder jas. Je zou immers natter worden van het zweet dan van de miezerregen.
Op verzoek van Ada kozen we voor een iets andere route. Dit keer reden we langs de A44 naar de Ringvaartdijk bij de Buitenkaag om vandaar via Lisserbroek naar Beinsdorp te trappen. Met de wind in de rug was dat niet verkeerd.

Op de Ringvaartdijk vloog een kilometer lang een valk voor ons uit. Telkens ging de roofvogel op een zitten, maar zodra we eraan kwamen vloog de vogel een paar lantaarnpalen verder. Dit herhaalde zich een stuk of 6 keer. Zonder kleerscheuren bereikten we Beinsdorp.

Na samen met Tim bij Joep gegeten te hebben, wisten we wat ons op de terugweg te wachten stond: flinke regen. Tijdens de maaltijd hoorden we de regen op de ramen kletteren. En dat ging eigenlijk de hele terugweg naar Leiden met wat korte tussenpozen met een miezerregen.
Thuisgekomen trok ik het regenpak uit met een dagtotaal van 66 kilometer fietsen op wat een mooie zomerdag had moeten worden.

Geen opmerkingen: