zondag 14 augustus 2016

Rondje Stompwijk

De eerste traptreden vanmorgen spraken duidelijke taal: ik had gisteren goed getraind.
Om kwart over 10 fietste ik naar station Voorschoten, waar ik met Hans Boers had afgesproken. We zouden tussen de 15 en 20 kilometer gaan lopen in de aanloop naar de Afsluitdijk Open.

Langs de ijsbaan van Voorschoten liepen we naar de Vlietlanden en vandaar over de rechte weg tussen de weilanden, die ons bekend was van 10 jaar marathon van Leiden.

Aan het eind van deze weg sloegen we rechtsaf en koersten op Stompwijk af. We liepen over de dijk achter de voetbalvelden van Stompwijk '92. Via het fietspad door de weilanden liepen we naar de Vogelplas toe.
Ondanks het grauwe wolkendek was het behoorlijk warm. We hopen, dat het komende winter eindelijk eens wat kouder is, want we zijn na 3 jaar zonder voldoende dik natuurijs wel weer eens toe aan schaatsen op de Vogelplas.
Via de Horstlaan en de Velostrada liepen we terug naar station Voorschoten na een duurloop van 18 kilometer.
Na me thuis gedoucht te hebben lunchte ik met mijn vrouw in de tuin, waarna we met de vrij harde wind in de rug via de Zijl, Oud Ade, Rijpwetering en Nieuwe Wetering langs een groot deel van de Molentocht over de Ringvaartdijk en de Venneperweg naar Niewu-Vennep fietsten. Mijn jongste broer Paul was 35 jaar getrouwd en in de tuin van zijn huis hadden we een gezellige middag en avond.
Om een uur of half 10 hadden we op de terugweg geluk. De wind was grotendeel geluwd.
Thuis gekomen stond de teller op 59 kilometer. Samen met de 18 kilometer hardlopen had ik een aardige trainingsdag gehad.

Geen opmerkingen: