maandag 15 augustus 2016

Eureka Sport

Als duursporter ben je soms gedwongen om trainingen te laten schieten, omdat ze niet in je schema passen. Dat doe ik vooral in de periode rond de marathon. Als je op zaterdag of zondag een flinke duurloop hebt gemaakt, dan is het verstandiger om rust te pakken in plaats van de kans op een blessure te vergroten, doordat je zwaar gaat trainen, terwijl je nog niet hersteld bent.
Vandaag stond ik voor dezelfde keuze. Normaal gesproken zou ik vanavond naar de droogtraining van de IJVL gaan, maar toevalligerwijze staat er voor morgenavond een trailrun-clinic van Hans Ravensbergen op het programma. Deze past veel beter in het schema voor de loop over de Afsluitdijk over een kleine 3 weken.

De training van vanavond wordt verzorgd door Jaap Smit. Blijkens een mailtje van Jaap de Gorter zou het een pittige training worden: "Overigens is zijn training in zoverre zwaar dat je gedwongen wordt continu in de zware schaatshouding te zitten/stappen/springen etc. etc. Er wordt niet veel gelopen. Dat doe je maar in je eigen tijd."
Daar ik net van een lichte achillespeesblessure af ben, en ik uit eigen ervaring weet, dat de tekst in het mailtje klopt, liet ik de training van Jaap Smit schieten. Als goedmakertje wil ik hier reclame maken voor deze voormalige marathonschaatser, die 1 marathon in de A-divisie op zijn naam heeft staan, wat lang niet iedere schaatser is gegeven.

Hij heeft Eureka Sport opgericht. Met dit bedrijf wil hij schaatstraining geven en met eigen ogen heb ik gezien, hoe hij dit doet. Ik citeer: Op volle snelheid gaf Jaap hen aanwijzingen. Ook als ze oefeningen rustig uitvoerden, kon ik zien, hoe dit IJVL-lid schaatsles geeft. Erg goed! Jaap heeft heel veel oog voor de technische details, die schaatsers beter maken."
Jaap, bij deze wens ik je heel veel succes toe met Eureka Sport!

Geen opmerkingen: