zaterdag 13 augustus 2016

Teamsprint

Sprinters zijn gewend om te kijken naar de cijfers achter de komma. IJVL-lid Laurine van Riessen weet dat als geen ander, daar ze als schaatsster al heel wat jaren meedraait in de wereldtop.

Gisterenavond deed Laurine mee met het nieuwe onderdeel Teamsprint.
Baanwielrensters Elis Ligtlee en Laurine van Riessen hebben op de teamsprint Australië niet weten te kloppen. De Australische rensters Anna Meares en Stephanie Morton waren in de eerste ronde 0,156 sneller: 32,636 om 32,792. Daardoor gaat Australië strijden om de medailles, Nederland was van de vier verliezers de snelste en werd daardoor vijfde.
Australië verloor vervolgens in de strijd om een bronzen plak van Duitsland, China legde ten koste van Rusland beslag op het goud.
Als supporter van Laurine vind ik het uiteraard jammer, dat het net niet gelukt is om een medaille te veroveren. Als dat gelukt zou zijn, dan zou ze een van de weinige sporters zijn, die zowel op de Winterspelen als op de Zomerspelen met een Olympische medaille naar huis konden gaan. Na het brons op de 1000 meter schaatsen in Vancouver had ik eerlijk gezegd gehoopt op nieuw brons.

Geen opmerkingen: