zondag 7 augustus 2016

Beversporen

Dit weekeinde hadden we het inmiddels traditionele Buijzenweekeinde. De beweging beperkte zich vooral tot wandelen. Dit kwam mede, omdat het weer behoorlijk afweek van de voorspellingen. Waar een zonnig en warm weekeinde voorspeld was, daar regende het gisterenochtend. Pas om 2 uur 's middags werd het droog.
Op dat moment was een groepje gaan zeilen in een gehuurde boot vanaf Harderhaven. De meeste anderen van het gezelschap ging vanaf camping "Molecaten", waar we onze tenten deels hadden opgezet. In deze omgeving liepen we een blokje om langs het Veluwemeer.
Aan het eind van de middag fietste ik naar Harderhaven, waar we in het zonnetje, toen wel, met 23 familieleden heerlijk konden eten. Na de forel, gepofte aardappel en diverse andere lekkere hapjes wandelde ik met Ada in het duister van de avond terug langs het Veluwemeer. Je kon doordat de lichtvervuiling ontbrak ongelofelijk veel sterren zien.
Vanmorgen was de tenk kurkdroog, toen we hem opruimden. Doordat iedereen mondjesmaat aan kwam druppelen, liep het ontbijt naadloos over in de lunch van anderen. Waar het eerst warm was in de zon, daar werd het om 11 uur bewolkt en een stuk kouder.

Om half 2 ging de helft van het gezelschap wandelen in het Harderbos, recht tegenover de camping. Op een gegeven moment kwamen we via het avonturenpad op het spoor van beversporen.

Doorgeknaagde boomstammen met daaronder grote houtschilfers, beide met afdrukken van bevertanden.De bevers zelf hebben we helaas niet gezien. Maar hun werk wel.
Ada en ik wandelden vanaf "Molecaten" langs het Veluwemeer weer naar Harderhaven, waar we met een kleinere groep op "'t Is net oars" heb Buijzenweekeinde gezellig afsloten.

Geen opmerkingen: