donderdag 4 augustus 2016

Kramploop

Vannacht werd ik wakker van kramp in mijn linkerkuit. Na het voorzichtig oprekken van mijn kuitspier en het slikken van een magnesiumpil heb ik me natuurlijk onmiddellijk opgegeven bij de landelijke patiƫntenvereniging.

De oorzaak van de kramp was duidelijk: de zware skeelertraining van gisterenavond na 4 weken niet geskeelerd te hebben. Wat dat aangaat kan ik mezelf niet verwijten, dat ik de kantjes eraf gelopen heb. Ik ben diep genoeg gegaan.

Vanmorgen stond ik dan ook voor een flinke test. Ada ging zwemmen in "De Vliet", waar als het goed is over een jaar of 3 de nieuwe ijsbaan van Leiden ligt.

Als ze terug was, zouden we samen ontbijten. Ik trok mijn sportkleren en hardloopschoenen aan en ging voor het eerst in ruim een maand proberen een 10 kilometerloop te volbrengen. Ik was benieuwd, hoe het zou gaan, zeker na de krampaanval van vannacht.

Welnu. Dat viel erg mee. Het lopen ging in marathontempo. Dit ligt volledig in de lijn van het trainingsschema, waar Hans Boers en ik ons de komende maand op richten: de Afsluitdijk Open, een loop van 33 kilometer op 4 september.

Ik liep een slinger door de Stevenshof met tussendoor een rondje door het nog immer gedecimeerde publieke deel van het bos van Ter Wadding. De erf-/perceelafscheiding is volgens betrouwbare bronnen zonder de daarvoor benodigde omgevingsvergunning aangelegd. Illegaal dus! Waarom wordt dit hek dan niet gewoon weggehaald?
Geheel legaal, zoals u van mij gewend bent, liep ik mijn 10 kilometer uit. Zonder kramp.

Geen opmerkingen: