zaterdag 27 augustus 2016

De paden op, de bossen in

Het was een warme zomerdag, maar zonder tropische temperaturen. Ik had om 11 uur afgesproken met Hans Boers. We zouden vanaf station Voorschoten gaan lopen.
Voor het zo ver was, fietste ik eerst naar de Leidse binnenstad om wat inkopen te doen bij "De Helianth" en bij de Hardloopwinkel, waar ik een paar sportgelletjes kocht met het oog op de Afsluitdijk Open van volgende week.

Squeezy-gel is op dit moment lastig te krijgen, dus ik zocht een Powergel en een Energy Super Gel. Zo kan ik uittesten, welke ik voor mezelf het beste alternatief vind voor Squeezy-gel.


Om kwart voor 11 fietste ik over de Velostrada naar Voorschoten toe. Vanaf het station vertrokken we naar de Papelaan, die we afliepen tot de Hazelhoff Roelfzematunnel onder de A44. Langs deze snelweg gingen we richting de Landgoederenroute. Hier zochten we de bospaden op. We hadden niet voor niets de trailrunningclinic gedaan.

Via de Horstlaan liepen we weer naar de Velostrada, waar we vlak voor Voorschoten nog een blokje door park "Rosenburgh" liepen. Het moto voor vandaag was tenslotte: de paden op, de bossen in.

In totaal hadden we een kleine 14 kilometer gelopen. Na afscheid genomen te hebben, fietste ik door naar de volkstuin. Daar lunchte ik met Ada, die daar de hele ochtend gewerkt had. We hadden ons op deze wederom warme dag allebei uitgeleefd op onze liefhebberij.

Geen opmerkingen: