maandag 29 augustus 2016

Kruiwagens en schaatsplanken

Het was wederom een mooie maandagavond. Samen met Jos Drabbels en Elwin den Dulk fietste ik naar "De Bult", waar we droogtraining zouden krijgen van Jaap de Gorter. Jaap had erg zijn best gedaan om er een gevarieerde training van te maken met diverse voor ons nieuwe oefeningen.

Deels waren het ook oefeningen, die we al een paar jaar niet gedaan hadden. Bij de eerstgenoemde oefeningen moest je in tweetallen hinkend op één been trachten je partner uit evenwicht te brengen, terwijl je elkaars hand vasthield.
Dat uit evenwicht brengen was juist niet goed bij de op het programma teruggekeerde kruiwagenloop.
Na de sprintjes voor en achteruit deden we de kruiwagenloop op tijd. Na onze derde plaats bij de Wassenaarse zwemloop wisten Hans Boers en ik alle andere kruiwagens met een tijd van 14 seconden achter ons te laten.
Daarna volgde mijn favoriete onderdeel: de schaatsplanken. Na een afwezigheid van bijna 2 jaar mocht ik met 5 andere IJVL-ers een piramide van 30, 60 en 90 seconden en weer terug doen, met telkens 30 seconden rust. Die rust liet ik achterwege, zodat ik inclusief "inglijden" een kleine 10 minuten lekker intensief bezig was.

Ik had moeten touwtjespringen, maar vervelende ervaringen uit het verleden deden mij afzien van deze intensieve trainingsvorm. Zondag staat het lopen over de volle lengte van de Afsluitdijk op het programma en daarom wilde ik geen enkel risico nemen. In plaats daarvan deed ik een minuut of 7 onafgebroken schaatsstappen. Al met al was het een redelijk intensieve training, die Hans en ik afsloten met een rondje hardlopen over het wielerparcours van "Swift".
Donderdag nog een rondje hardlopen van een kilometer of 6 om de spieren soepel te houden en Hans en ik zijn klaar voor de bijna 33 kilometer van de Afsluitdijk Open.

Geen opmerkingen: