maandag 11 september 2017

Indoortraining

Vanavond was ik weer eens trainer van dienst. Om 7 uur fietste ik naar Jos Drabbels om gezamenlijk naar "De Bult" te fietsen. Volgens buienradar zou het tot een uur of 8 droog zijn. Dat klopte niet helemaal met de realiteit, want op het moment, dat we op de fiets wilden stappen, gingen de hemelsluizen wagenwijd open. 
Zodoende reden we voor een keertje met de auto naar het clubhuis van "Swift". Om half 8 kwamen Aukje Kreuger en Wim Slootweg aangefietst. Een klein clubje. Nu was het mijn bedoeling om een indoortraining op de schaatsplanken te geven. Met een grotere groep zouden we ons moeten verdelen over 2 kleedkamers en eventueel de gang, maar nu konden we in één kleedkamer trainen met dit sportkwartet.
Nu stond de deur naar de kantine open. Daar hadden we natuurlijk wel veel meer ruimte. Helaas was het alarm wel ingeschakeld, dus wij werden in tweede instantie verwelkomd met een sirene. Dat paste wel bij deze datum: 9-11.
Terwijl Aukje en Jos via de telefoon een oplossing zochten voor deze geluidsoverlast, sjouwden Wim en ik de planken naar de dameskleedkamer, waar we veel makkelijker 2 schaatsplanken parallel neer konden leggen. Ondertussen was iemand van "Swift" opgetrommeld, die het alarm stil wist te krijgen.
Het was mijn bedoeling om eerst een rondje op het wielerparcours in te lopen, maar een volgende zware bui verhinderde dat. Natte sokken maken de schaatsplank stroef. Met lopen in de stromende regen zou je natte sportschoenen krijgen, waarover je de grote sokken zou trekken. Deze zouden binnen de kortste keren nat worden.

Na even "ingeschaatst" te hebben, begonnen we aan een piramide van 1, 2, 3 en 4 minuten en in omgekeerde volgorde weer terug. In totaal 16 minuten schaatsen in 2 duo's. En dat is behoorlijk zwaar. Wat dat aangaat was de indoortraining kort maar krachtig. De in totaal 16 minuten rust was voldoende om te recupereren.
Na de schaatsplanken in de container te hebben opgeborgen, liepen we nog een rondje uit voordat we naar huis reden. Op de A4 zagen we in de verte een verticale bliksemflits, die een seconde lang aanhield.
Een passend slot van deze bijzondere indoortraining.

Geen opmerkingen: