donderdag 21 september 2017

Wie van de drie?

Daar sta je dan als hardloper in de Leidse regio. Zo heb je niets, zo heb je ineens keuzestress: "Wer die Wahl hat, hat die Qual". Op zondag is 8 oktober is er een ruime keuze voorhanden.

Als eerste is er de GlibberTreel, die om 11 uur 's ochtends vanaf de Burcht in Leiden vertrekt voor een afstand van 6,5 kilometer. Deze voert dwars door en langs unieke plekjes in het oude centrum van onze fraaie Sleutelstad.
Nummer 2 op de lijst is de 15 van Wassenaar. Deze voert door de dorpskern, de landgoederenroute en de villawijken. De start is om half 3 's middags op de dr. Mansveltkade.  U merkt het: in Wassenaar houden ze van uitslapen.
De derde duurloop is Lopen tegen kanker in Warmond en omgeving. De start is bij sporthal "De Geest". Je moet er vroeg voor uit de veren, want het startschot klinkt om 10 uur 's ochtends. En dan heeft u nog de keuze uit de 5 en de 10 kilometer ook.


Het lijkt wel een aflevering uit het klassieke televisiespelletje "Wie van de drie?"
Mijn keuze valt vooralsnog op Lopen tegen kanker. Deze heb ik vorig jaar gelopen, doordat trainingsmaat Fer Vergeer me er bij het schaatsen in de Leidse IJshal op attent maakte.
Maar dat is geen doorslaggevende reden. Deze loop doe ik ter nagedachtenis aan mijn oudste broer Kees, die op 2 april overleden is nadat een kankergezwel zijn lichaam gesloopt had. Ik hoop, dat de organisatie van Lopen tegen kanker veel geld bij elkaar weet te krijgen voor het goede doel.

Geen opmerkingen: