dinsdag 26 september 2017

Oudewijvenzomer

We beleven op dit moment onder de vleugels van een hogedrukgebied prachtig nazomerweer. Weerkundigen hebben hiervoor de benaming "Oudewijvenzomer" bedacht. Na de overvloedige regenval in september genieten we hier met volle teugen van. Vooral zondag was het buitengewoon aangenaam weer.
Door het zonnige weer voelde het veel warmer aan dan de zoals gebruikelijk in de schaduw gemeten temperaturen. De gemiddelde temperatuur werd trouwens gedrukt doordat de nachten door de onbewolkte hemel flink afkoelden.
Maar zoals gezegd was het zondag fantastisch weer om te fietsen. Dat deden we dan ook. 's Middag fietsten we naar Den Haag. In de Residentie aten we met het hele gezin bij "Symbiose".
In dit vegetarische restaurant hadden we een heerlijke en bovenal gezellige maaltijd, voordat we weer naar de Sleutelstad terugfietsten in het donker. Het was toen al weer aardig afgekoeld.
Hopelijk gaat dat in de komende winter ook gebeuren. Toen Siebe en Ana de vorige keer rond deze tijd van het jaar over waren uit Spanje, was het ook een oudewijvenzomer. De winter erop kon je op eigen houtje de Elfstedentocht schaatsen....

Geen opmerkingen: