zaterdag 9 september 2017

Na de buien

Even heb ik met de gedachte gespeeld om dit stukje "Na de zondvloed" te noemen. Gisteren was KNMI-meetpunt Voorschoten officieel de natste plek van Nederland. Vannacht en vanmorgen kwam  boven op de 76,4 millimeter regen nog eens 25,5 mm. Ruim 10 centimeter neerslag in anderhalve dag. Meer dan er normaal in een maand valt.
Op weg naar station Voorschoten kon deze fietser de effecten van deze sloot water goed aanschouwen. De sloten zaten op sommige plekken tot de nok toe gevuld. Bij de volkstuinen zag je dat sommige percelen langs de sloten onder water stonden,

Maar na de orkanen "Harvey" en "Irma" kon ik  na ruim 100 mm neerslag absoluut niet meer spreken van zondvloed. Hier viel het gewoon reuze mee ten opzichte van de andere kant van de grote plas.
Onder een zwaar bewolkte hemel begonnen Hans Boers en ik om 12 uur aan de loop van 8 kilometer door de zeer rustige "Horsten". We kwamen 2 wandelaars en 1 andere hardloper tegen, terwijl het na de vele buien en buitjes heerlijk weer was om te sporten,
Halverwege de loop brak de zon zelfs door. Het was volop genieten na de buien.
Thuis gekomen zag ik de start van de loodzware etappe naar de Angrilu in het prachtige Asturias. Daar was het ook niet echt droog te noemen.
Alberto Contador kon zijn laatste grote ronde afronden met een overwinning op "Het beest van Asturias". Een passend afscheid voor deze aanvaller pur sang.

Geen opmerkingen: