vrijdag 29 september 2017

Duintraining

Het was vanmiddag zeer aangenaam nazomerweer. Als we de weersverwachtingen mogen geloven voorlopig voor het laatst. Aangezien ze de laatste jaren steeds nauwkeuriger worden, was de boodschap duidelijk: profiteer ervan zolang het nog kan. 
Om half 2 fietste ik vanaf filiaal Hoornes/Rijnsoever naar de Boulevard om over het fietspad door de duinen naar Wassenaar te trappen. Buiten dat het een prachtig natuurgebied is vlak om de hoek, was deze fietsrit ook een vorm van mentale training. Morgen loop ik de Halve marathon van Katwijk. En hoewel ik in dit stuk van de duinen heel veel voetstappen heb liggen, is het toch goed om alles nog een keertje tot je te nemen.
Via "De Klip" en de "geheime klim" in Rijksdorp fietste ik naar de volkstuin, waar ik de planten in de kas water gaf en een komkommer, wat tomaten, enkele frambozen en de laatste braam plukte.
Je kunt merken, dat de oogsttijd langzaamaan op zijn eind begint te lopen. De afgelopen 4 maanden voelde het een beetje aan als "Hansje in 't Bessenland".
Met deze oogst fietste ik in het nazomerzonnetje op huis aan. Onderweg kwam ik Koos van Schie tegen op het eind van Via 44. Samen verbaasden we ons over de kaalslag, die momenteel plaatsvindt als voorbereiding op de Rijnlandroute, die voorheen gewoon nog Rijksweg 11 West genoemd werd. In deze tijd van klimaatverandering, waarin de CO2-uitstoot moet worden teruggedrongen, worden ruim 9000 bomen, die dit broeikasgas vastleggen, geveld voor 4 kilometer extra asfalt. Kosten: 1 miljard euro. We kunnen een hoop zeggen van onze overheid, maar niet, dat de prioriteit ligt bij het tegengaan van de klimaatverandering.

Geen opmerkingen: