zaterdag 23 september 2017

"Dag, collega schaatser!"

Om 7 uur werden we wakker. De tent stond in de schaduw van een appelboom, maar was desondanks kurkdroog. We ruimden deze zo netjes mogelijk op, waarna we op de tafelbank ontbeten met een paar croissantjes en bolletjes. Na het afval afgevoerd te hebben vertrokken we onder een bewolkte hemel vanaf camping "De Gastmolen".
We fietsten bij Lemiers iets anders dan op de heenweg, waardoor we een flinke klim voor onze kiezen kregen met wel een prachtig uitzicht over het heuvelland rondom Vijlen. Tijdens de klim werden we ingehaald door een groepje wielrenners uit Sittard. Eén van hen zei in het voorbijgaan: "Dag, collega schaatser!"
Waar een IJsstrijd-trainingsjack al niet goed voor is!
Zo was ik herkenbaar voor iemand, die traint op de ijsbaan in Geleen.
Via Bocholz, Bocholzerheide en Simpelveld reden we weer naar Heerlen. Onderweg bleek, dat de plaspillen prima werkten. Op het kleine stukje moest ik 2 keer een boom opzoeken. Kennelijk werkte het vandaag extra sterk, omdat ik gisteren vanwege de treindag door het Rijndal de plaspil niet had ingenomen.
In Heerlen kwamen we op het terras van "Beer Kompanie" terecht, waar we naast cappuccino en verse jus d'orange Limburgse vlaai namen.
Daarna fietsten we naar het station van Heerlen, waar we nog net de trein konden halen. Ada zou de fietskaartjes kopen, maar de automaat kon ze door de verbouwing niet vinden. Bij de conducteur konden we een kaartje kopen, maar dat kostte € 50,- extra. Gelukkig was hij coulant. Op Schiphol moesten we overstappen. Daar zouden we een kaartje kopen.
Even voorbij Weert kwam hij naar ons toe. In Eindhoven was 8 minuten tijd, daar een andere trein aangekoppeld zou worden. Ik rende de trappen af naar de pinautomaat, waar ik voor € 12,20 een tweetal fietskaartjes kocht en sprintte de trap weer op.
Zo had ik in de Lichtstad een primeur: voor het eerst in mijn leven verdiende ik € 100,- met een sprint!
Voor de rest verliep de thuisreis probleemloos. Ada las "Korte verhalen", ik schreef in het dagboek.
Op Schiphol konden we gelijk overstappen op de stoptrein naar Leiden, waar we om 4 uur weer thuis waren na een fietsvakantie van 1126 kilometer.

Geen opmerkingen: