woensdag 13 september 2017

Stormachtige paardenmarkt

Het was al een aantal dagen geleden aangekondigd: vandaag zou de eerste herfststorm van dit jaar over ons land trekken. Hetgeen klopte. Vreemd genoeg viel het met windkracht 7 in onze omgeving nog mee in vergelijking met de rest van de kuststrook.
Maar dat waren de gemiddelden. Als je de windstoten in aanmerking nam, kreeg je toch een ander beeld.
Vanmorgen fietste ik via Oegstgeest naar de bibliotheek in Hoornes/Rijnsoever. Langs het Oegstgeester kanaal kreeg ik de wind pal op kop. En dat was echt wel een storm.
Het tempo viel dramatisch terug bij de soms fikse windstoten. Op een gegeven moment daalde de snelheid zelfs even terug naar 6 kilometer per uur. Gelukkig waren er niet veel andere fietsers op het fietspad langs het kanaal, zodat zij mijn eenzame zwoegen niet hoefden te aanschouwen.


Overbodig om te zeggen, dat ik er een kwartier langer over deed om op mijn werk te komen.
's Middags fietste ik naar "Het Dorpshuis" in Valkenburg, waar ik uitleendienst had. Het was lastig om daar met de fiets in de hand te komen.
Er was kermis vanwege de jaarlijkse paardenmarkt, die voor de eerste keer in 1073 jaar niet doorging vanwege noodweer. De wind was wel geluwd, zodat de kinderen zich konden vermaken. Het was in de bibliotheek een stuk rustiger dan buiten op de kermis.


Geen opmerkingen: